неделя, 29 май 2011 г.

За любим човек

Направих тази картичка за рожденият ден на моята леля и мисля, че се получи добре - цветна и с настроение :-) на мен изработването и ми донесе удоволствие защото върху печата рисувах с любимите си акварели и през тези минути се откъснах от всички тревоги. Е, има си и своите малки недостатъчета като неравномерно изрязано ръбче например, но пък без недостатъци щеше ли да е толкова усмихната ;-) Надявам се да и е харесала.

Пожелавам ви усмихната и позитивна нова седмица

L.

събота, 28 май 2011 г.

Закуска - крем фреш от авокадо и банан и две Ужасни снимки

Препоръчван тази закуска на всички любители на нежния кадифен вкус и здравословно хранене. Рецептата е от много любим блог -  Phood tales, но аз пропуснах ядките и добавих съвсем мъничко прясно мляко. А всъщност крема е прекрасен и не само за закуска :-)

Усмихнат уикенд от мен :-)

Ааааа да , да не забравя и двете Ужасни снимки - Lina vs Nikon 0:1


четвъртък, 26 май 2011 г.

Награда за приятелство и първи снимки с новият апарат

Вчера получих една прекрасна блог награда за приятелсво от Ева .



Благодаря от цялото си сърце! Най-вероятно ще се повторя като кажа, че в блог пространството открих истински сродни души и мисля приятели. За мен това е най-ценното и прекрасно нещо на това да имам блог - да споделям, съпреживявам и разказвам на сродни души и да занм, че без значение от географски и часови зони някъде там има някой който харесва това което правя или мисля. Благодаря на всички които се отбиват при мен! Аз от своя страна искам да дам тази награда на
Ева, Руми, Мариета, Мария, Нети, Стеф, Тони, Ирина, Ивейн, Цветанка, Миленка . С думи, снимки, цветове и емоции всеки ден ме зареждате с позитивни мисли и ми давате надежда че красивото го има.

Искам да споделя с вас и първите ми ЖАЛКИ!!! опити да снимам с новият апарат. Трябва мноооого да се уча и приемам всякакви съвети по повода :-)






Пожелавам ви усмихнат и прекрасен ден

L.

сряда, 25 май 2011 г.

Пеперудена

Правенето на картички не е силната ми страна, но си имам няколко човека, които харесват картичките ми и от време на време ми поръчват по различни поводи. В случая картичката беше поръчана за Кръщенето на детенцето на моя приятелка, за кръстницата, която пък също ми е приятелка. Въобще само любими хора :-) Исках картичката да е нежна за повода, романтична и пеперудена като самата кръстница. Дано им е харесала, дано харесва и на вас

Пеперудена и розова седмица от мен

L.

вторник, 17 май 2011 г.

Клетка за птици ...или...за свещи...или за неща

Щях да започна тази публикация с "Не обичам клетки", но всъщност ги обичам...когато се използват за декорация - за някоя саксия с разцъфнали цветове в нея например. Понеже съм свободолюбива, на пук на правилата за използване на клетки аз ги държа или празни или пълни с вещи никога с пилета, животинки и други подобни :-)

Направих си това "подобие" на клетка от тел и май на шега. Сега като го гледам му намирам сто косура, които ще поправя при вторият опит :-) планирам той да е по-голям размер и с повече зъвранкулки по него. Тази клетчица много отива на пилетата ми от филц, които безгрижно да провисват крачета "вътре" , но дори тях не мога да гледам "зад решетките" и по тази причина затворник стана една свещ :-)

Усмихната нова седмица от мен

L.



четвъртък, 12 май 2011 г.

Par-A-van.com

Споменавала съм ако не тук, то в някои коментари, че обичам да се ровя в магазини за секънд хенд дрехи. Много хора са против този тип покупки, но аз лично смятам , че там могат да бъдат открити неподозирани съкровища :-) Имам униклани попадения точно от този тип магазини и съм им голям фен. Освен тези , в които се "ровиш" обаче, има и такива Second hand , в които дрехите са грижливо подбрани и представени подобаващо. В някой кош десетки хора подмятат един шал, но един сред тях забелязва че е YSL например. Или пък никой не забелязва винтидж рокля или риза, но изведнъж те се оказват страхотна находка, която ако бъде комбинирана с правилните аксесоари е просто невъзможно да купиш в никои мол или скъп магазин.

Един от тези Second hand магазини е новата ми любов. Цялата визия на on line магазина и блога е изчистена, дрехите подбрани вътре са изцяло мои стил а и имат доставки, което е голямо, ама голямо улеснение за мен. Надявам се на тези от вас, на които е интересно second hand пазаруването също да се хареса това местенце.

Ето го и него : http://www.par-a-van.com/

вторник, 10 май 2011 г.

Малко приказни герои и не само :-)

 Нали и друг път съм ви разказвала как има неща, към които се пристрастявам и не мога да спра да шия - например пилетата за Великден или жабките. Tака се получи и с куклите за пръсти :-)

Имаме тук една Червена шапчица вървяща под ръка естествено с един Вълк и една Баба , едно дърво и един храст. Защо вълка е с шал? ще попитат някои :-) амиии може да е настинал, може да е френски вълк или да обича аксесоарите. Kакто и да е - по желание на кукловода шала може да се слага и маха :-) И да, знам че Шапчицата носи наметало, но моята е с червена баретка :-) Следва продължение относно майката на Шапката и Ловеца.




После имаме един принц с големи ушички и неговата принцеса. Тъй като не съм взела решение от коя приказка са,  "Лошите" от тяхната история още не са ушити. За сега Принца и Принцесата се радват на щастлив и спокоен живот без "ЛОШИТЕ" :-)



Следват една банда животинки, те са от масовката на повикване и си нямат приказка а честно казано не знам и в коя приказка биха повикали Лос и Куче мопс. За Мечо и маймуната има шанс да се включат в някоя приказка но другите двама са за красота или пък нов прочит на някоя история :-)


Следва една Пеперуда. Сестра ми казва че е тлъстичка тази пеперуда, но тук при мен в планината пеперудите са тлъстички за да не им е студено хахахаха



Накъде без Кума Лиса приятели? Панделката и е малко разпърпанка по края, но батериите на фотото паднаха и не можах да снимам Лиска с оправената пандела. Моля за извинение за немърливото ми отношение към Панделата на точки! 



Котака с кълбенце...и той ще се мушне в някоя приказка за Котаци с кълбенца :-)


А този Морж...този Морж ми е любим. Него уших по молба на сестра ми и за него вече съм твърдо убедена че приказка няма да се намери...или пък може да го включим в някоя продукция от северния полюс :-)



Следват едно две уточнения - знам, че за някои от гореспоменатите съм използвала очички от пластмаса - нещо което не правя по принцип, просто сега забравих да им ги ушия. Обещавам няма да се повтори. Моля да не изпадате в детайли относно броя пръсти на Човеците по снимките. Прекрасно знам че трябва да са по пет на всяка ръка...но изглеждат като октоподи когато изрязах по пет пръста и затова реших да са по-малко. Добре, че Дара не може да брои ...иначе със сигурност ще ме въпросира защо пръстчетата не са пет хахаха Много исках да ушия и Трите прасенца, но ми свърши розовият филц. Следва продължение ;-)

Пожелавам на всички ПРИКАЗНА седмица! 

Lina

понеделник, 2 май 2011 г.

Пиеса за четири пръста :-)

Предполагам, че не само Дара се кефосва когато майка и се прави на кукловод , преправя си гласа и изнася представления зад таблата на детското креватче :-) И понеже куклите за ръка /сега точно им забравих името/ които открих не ми харесаха реших, че ще ушия едно две зверчета за пръсти :-) Естествено поредицата няма да спре до тук - зверове и персонажи от приказки кооооолкото поискаш :-)

Пожелавам ви усмихната нова седмица!