петък, 17 септември 2010 г.

На лов за книги

Както може би съм споменавала и преди една от най-големите ми страсти са книгите. Доста често предпочитам да си купя книги вместо някои женски благини. Така стана и последният път, когато краката ми попаднаха в книжарница. Ще перефразирам една майтапчийска фраза - аз в книжарница = луд с картечница :) Какво да се прави, обичам мириса на хартия, да усещам листовете в пръстите си. За моя най-голяма радост дъщеря ми е много впечатлена от книжките, който и показва мама :)
Особенно обичам кулинарните и детските книги. Никога не спирам да се забавлявам с детските книжки и техните илюстрации. И много често откривам големи житейски истини описани по детски лесно и закачливо. А книгите на кулинарна тематика са другата ми голяма любов :) Дори да нямам време за кулинарни подвизи в кухнята релаксирам с такива описани на хартия :)

И така, при последното ми ходене до любимата книжарница се снабдих със следните книжки :

Кънки на колелца, Леда Милева - прекрасна книжка със стихотворения придружени със сладурски илюстрации

У дома, Макс Лукадо - Макс Лукадо ми е любим с това, че историйите му много, ама много искат да ни направят по-добри. А илюстрациите на Серхио Мартинес са прекрасни.

Jamie's Kitchen vol. 4, Jamie Oliver - това момче е истински факир в кухнята.Обичам го защото никога не се опитва да претендира за велик готвач, но в същото време твори чудеса в кухнята. Обичам го още защото той е готвач с мисия. Има десетки участия във форуми и конференции посветени на правилното и здравословно хранене. В блогът му публикува изследвания и проучвания и учи всеки, който има желание как много лесно може да консумира здравословна храна. Моят любим номер аучен от  него са накъсани продуки за пролетна салата поставени да се джуркат в плик заедно с маринатата и други подправки - прекрасен трик особенно за пикник :

New Concise Larousse Gastronomique -  Официално създадена през 1938 г. книгата е енциклопедия на кулинарията. Тази книга говори сама за себе си...

Пътеводител на добрият крадец (за) Амстердам, Крис Юън - признавам си, че си купих тази книга само заради присъствието на любимият ми град в заглавието и. В последствие се оказа обаче, че е супер интерсен разказ за крадец, убийство и три фигурки на маймунки...

Поезия,Емили Дикинсън - безкрайно нежни, ефирни и в същото време бунтуващи се стихове. Изданието е двуезично, а стиховете са гарнирани с прелестни графики на Цветан Казанджиев. Книгата е едно малко бижу.















Ами май това са новите попълнения в библиотеката ми...а старите...старите "нови" попълнения са една дузина детски книжки спасени от изгаряне в едно парно :)

Прекрасен и слунчев weekend на всички!

2 коментара:

  1. Накупила си доста книжки, браво.
    Изглеждат интересни.
    Аз също чета книги, но по рядко.
    Може би през вечер или 2, прочитам по някоя страници.
    Желая ти хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Мила Лина, от 2 часа открих твоето местенце и ми е толкова хубаво... Така случайно щастлива ме направи! За моите познати ходя на разходка в мола, а аз ходя в тамошната книжарница, това е мястото ми за релакс. Първо съм на детските книги, после съм в кулинарията, за разкош прелиствам пътеводители. Много съм щастлива, че те открих! Ще наминавам често! Поздрави!
    П.П. Много се гордея с автографа си от Леда Милева.

    ОтговорИзтриване

С нетърпение очаквам всеки ваш коментар и го прочитам на един дъх! Благодаря че се отбихте при мен!