четвъртък, 19 август 2010 г.

Lina и боклуците на хората - part I...


За съжаление на една огромна част от близките ми аз имам една малко странна страст...към това, което хората намират за ненужно и го изхвърлят на кофите за боклук. Е, още не ми се е случвало да си поровя в някоя кофа :), но много 'съкровища' съм намерила подпряни на кофата и чакащи камиона - най-много мразя когато хората изхвърлят книги и винаги спасявам всяка купчинка, която видя. Не мразя когато изхвърлят прекрасни шевни машини от времето на прабаба ми, дървено конче люлка, фенери, глинени съдове, колела от каруци,страхотни ракли от истинско дърво, рамки за огледала направени не от пластмаса а от гипс с позлата, кошници и т.н.т. Тогава не ги мразя защото се появявам аз и си взимам тези красоти а след това.....след това идва най-голямото удоволствие - да си ги реставрирам, да им вдъхна живот и грижливо да им дам местенце в моят дом (без рамката за огледало - нея я подарих на една страхотна моя приятелка). Да можеби къщата ми не е модерна и да, мебелите и аксесоарите в нея не са фирмени, но за сметка на това са уникални, пълни с тяхна си история, минали през ръцете ми...





P.S. Нека всички, които имат ненужни стари вещи се чувстват свободни да ме извикат да си ги взема

4 коментара:

  1. Привет, Лина!

    Интересна страст :-) Би било чудесно и още по-интересно, ако някои от реставрираните предмети покажеш със снимки тип 'преди' и 'след'.. А в старите вещи има толкова много история и живот, въпреки умората им..

    Ще следя с интерес блога ти.

    Поздрави и :-))

    ОтговорИзтриване
  2. Ха ха, и аз имам подобни наклонности, но се изразяват в малко по лека форма - събирам нашите си боклуци, т.е. трудно изхвърлям нещо което може да има макар и минимален шанс да се използва някога за нещо...
    Все пак още ме е яд, че преди 2-3 години не взех изхвърлените до контейнера стааари лимонадени шишета с порцеланови капачки.
    Ти поне няма да съжаляваш като мен :) - находките ти са супер!

    ОтговорИзтриване
  3. Dimitrana S. - благодаря за идеята - това ще се случи в Part II :)

    Te4eto - ООО аз никога не пропускам да си "събера" нещичко :)

    ОтговорИзтриване
  4. Привет Лина,
    открих те чрез Лулу.Стана ми много драго, че си такъв "боклукчия" - тази страст у мен е силно изразена, показала съм някои неща в блога, които съм намерила до кофите или в каруците на циганите.
    С усмивка
    Пепеляшка

    ОтговорИзтриване

С нетърпение очаквам всеки ваш коментар и го прочитам на един дъх! Благодаря че се отбихте при мен!