сряда, 26 януари 2011 г.

Три чаши чай

В самият край на книгата има посвещение: " Ако "Три чаши чай" ви е вдъхновила и желаете да дадете своя принос ето няколко начина: .....напишете отзив за книгата и го публикувайте в личният си блог" /е една от опциите/. И аз го правя защото това е книга, която успя да ме разтърси емоционално до дъното на душата ми, единствената която прочетох два пъти един след друг и след която все още не мога да започна да чета друга книга. Написана по истинска история, пълна с природата и суровите върхове на Пакистан и Афганистан, показваща различният поглед към една земя свързвана с тероризъм, войни и унищожение. Авторът е основател на действащият и в момента Централно азиатски институт и в "Три чаши чай" разказва за това как с много, много вяра и упоритост човек може да постигне невъзможното. Ето и част от описанието на книгата. Надявам се да ви плени и да и обърнете внимание. :
"През 1993 г., след неуспешен опит да покори К2, алпинистът Грег Мортенсън попада в едно крайно бедно селце в планинската верига Каракорум. Трогнат от добрината на местните жители, той обещава да се завърне, за да построи училище....През последното десетилетие той построява не едно а 145 училища - главно за млади момичета - в труднодостъпните области на Пакистан И Афганистан....Местните хора го боготворят...Грег Мортенсън продължава мисията си да пропагандира мира...училище по училище."


А ето и част от книгата описваща личният живот на Мортенсън и един от най-любимите ми любовни моменти описвани в книгите който съм прочела :


"-Добре дошъл в живота ми - казала тя, като отдалечила лицето си от неговото и се взряла в очите му.
- Добре дошла в сърцето ми -отвърнал той и я поел в обятията си."


Надявам се ако реште да прочетете "Три чаши чай" да ви хареса и плени също като мен








8 коментара:

  1. Звучи, наистина, прекрасно! Чудесно е, че сподели :).

    ОтговорИзтриване
  2. Чака ме на полицата с още няколко други, които купих преди Коледа. След твоята публикация ще се заема с нея с удоволствие и ще пиша обещавам :-))

    ОтговорИзтриване
  3. Лина, благодаря, че я сподели с нас, успя да събудиш любопитството ми, ще я прочета :)

    ОтговорИзтриване
  4. И аз благодаря за споделянето!

    ОтговорИзтриване
  5. Момичета надявам се да ви хареса. После пишете дали е така :-) И както се казва "Приятно четене" /колко БНТ звучи а ?/ :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Непременно ще я потърся, за да чета. Струва ми се интересна...

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за препоръката! Трябва да се огледам по книжните щандове.

    ОтговорИзтриване
  8. Обичам истории по истински случаи. Благодаря много за хубавото ревю на тази книга. Насочи вниманието ми и определо ще я потърся. Самият факт, че си я прочела два пъти последователно, говори много и е най-силната препоръка в случая!!!Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване

С нетърпение очаквам всеки ваш коментар и го прочитам на един дъх! Благодаря че се отбихте при мен!