вторник, 7 юни 2011 г.

За хляба с любов

Вчера попълних библиотеката си на тема кулинария с още едно прекрасно издание - 300 страници посветени на хляба придружени със страхотните фотографии на Ерик Уолфингър. Фантастично издание на Chronicle books, TARTINE BREAD  е написана от един от собствениците на легендарна пекарна в Сан Франциско. Стъпка по стъпка са разгледани различните видове тесто, замесване, въобще всичко свързано с печенето на хляб и тестени продукти. Има и няколко  рецепти за месо, сладка и салати, които въпреки маломерният си брой изглеждат вкусни и почти задължителни за приготвяне.

Пожелавам ви вкусен и ароматен като прясно изпечен хляб ден !

L.





6 коментара:

  1. Линче, тази книга изглежда много интересна и полезна :) И аз непременно ще се снабдя с една и много благодаря, че сподели за нея, мисля, че е много добра находка :)
    Поздрави и много прегръдки и огрооооомно благодаря за даровете, които ми изпрати ... сега нямам търпение да ги наснимам и да се похваля с тази радост, която ни донесе у дома!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Книгата е страхотна! Много хубав избор си направила:)

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам домашно приготвените хляб, питки, кифлички, погачи... Има нещо толкова уютно, сигурно и нашепващо, че всичко ще е наред в мириса на прясно изпечен хляб с хрупкава коричка и мека, пухена среда!
    Стеф

    ОтговорИзтриване
  4. Права си Стеф, уханието на хляб изпечен у дома винаги носи уют и топлина

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна книга,
    очаквам с нетърпение новите ти предложения.
    Поздрави, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна книга! Предполагам, че четенето й ще ти достави истинка наслада.
    Аз също си пека хляб от известно време. Когато мога да отделя повече време за това, го приготвям с квас. Става мноооого вкусен. Уханието на току що изпечения хляб.....

    ОтговорИзтриване

С нетърпение очаквам всеки ваш коментар и го прочитам на един дъх! Благодаря че се отбихте при мен!