петък, 10 юни 2011 г.

"Рошавият" ми венец

Предполагам, че много от вас са срещали този венец из крафтърските сайтове и блогове. Аз решх да го направя за входната врата на леля ми, която преобрази "предстълбишното" :-) си пространство в лилаво розова гама и се чудеше какво да закачи на стената.

По принцип много по-бърз и обемист вариант е ози, при който използвате нарязан стар пуловер - парченцата са по - пухкави и създават чувство за повече обем. Това е една страхотна идея, при която ще рециклирате нещо, което вече не носите и ще го превърнете в красива украса за дома или входната врата. Цветовете изцяло зависят от вкуса и наличните материали :-) В моят случай блуза, която отдавна не нося в лила и беж. Табелката направена от  дърво с изключително финни елементи си  купих от Двете Елши преди време, но ако поводът не беше именно венец за входна врата нямаше да слагам нищо защото според мен този "рошав" венец е красив и сам по себе си.

Докато го правех днес ми хрумна, че ако преди да нарежете парченцата накиснете за едно денонощие пуловера или блузата в по-концентриран омекотител за пране, след като ушиете венеца от него ще се носи приятна миризма, която ще радва носовете ви :-)

изработването е много лесно и единственото което изисква е търпение. Нарязвате си парченца във форма на квадрат /големина по ваша преценка/  и започвате да ги прегъвате на две или три и да ги нанизвате.
След като приключих с тази част си огънах една закачалка за дрехи във формата на кръг и прикрепих около нея венеца. Вързах панделка и ГОТОВО :-)

Надявам се да ви хареса, а на мен ми допада идеята за рециклирането /първо обаче помислете дали някой не се нуждае от вашия стар пуловер за да се стопли с него.../

Пожелавам ви усмихнат лилаво розов уикенд

L.



8 коментара:

  1. Ей, страхотен е! Ще се замисля и аз за такъв:-) Новата подредба на блога ти много ми харесва:-)
    Мария/LaMartinia

    ОтговорИзтриване
  2. Ама идеята е страхотна и резултата е ... много хубав и оригинален! А ако знаеш коло имам за рециклиране ... малко да си призная, не съм по изхвърлянето :) Поздрави Линче и ти пожелавам много спокоен и усмихнат уикенд :) Целувки за теб и бонбончето Дара!

    ОтговорИзтриване
  3. Опа ... забравих да отбележа, че снимките ти стават все по хубави!!! Браво :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много ми харесва венеца ти. Идея за табелката е супер. Така ми се иска да сложа такъв венец с табелка на нашата врата, но след като по-миналата година ни откраднаха коледния не смея нищо да закачам вече.

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесен е ,много ,много ми хареса и ми се иска и аз да си направя!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря,Лина,идеята е страхотна,скоро и аз ще споделя нещо,пак за рециклирането,благодаря,че сподели!А идеята с ароматизирането е чудесна,може отвреме-навреме да се впръсква и парфюм,ако венецът е вкъщи !Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна идея. Много ми хареса венеца - и идеята, и изпълнението! Аз сменям премяната на входната ни врата периодично, защото искам да ме зарежда с позитивно настроение още от стълбищната площадка. Мисля, че и съседите ми подкрепят това начинание, защото нищо до сега не е било повредено, пък и започнаха да се появяват много приятни декорации и по други врати. Със сигурност това е "заразно" (в най-най-хубавия смисъл, разбира се) и може да направи деня ни по-усмихнат.
    Rose

    ОтговорИзтриване

С нетърпение очаквам всеки ваш коментар и го прочитам на един дъх! Благодаря че се отбихте при мен!